Vakantiehuis


Vakantiehuis de Meule Munstergeleen Limburg

In het zacht glooiende Geleenbeekdal tussen Sittard en Geleen ligt het molencomplex van Munstergeleen.

Het stromende water van de Geleenbeek heeft er al sinds 1287 meerdere watermolens aangedreven. De oorspronkelijke molengebouwen zijn in de loop van de eeuwen veranderd en uitgebreid door tijdgebonden vernieuwingen. De laatste grondige verbouwingen dateren uit 1797 en vertoont het molencomplex nog historische bouweigenschappen uit die tijd. Tot 1967 was de houtzaagmolen nog in werking en maakte samen met een olie-en graanmolen deel uit van een molen-trio onder één dak. Van deze uitzonderlijke situatie zijn nu nog veel authentieke fragmenten te zien.


In 1821 wordt in het woonhuis van de molen Karel Houben geboren. Hij krijgt als Pater Passionist grote bekendheid. Na zijn overlijden in 1893 komt langzaam een pelgrimage op gang naar zijn geboortehuis in Munstergeleen. In 2007 wordt Pater Karel heilig verklaard. Het voormalige woonhuis en de schuur zijn ingericht als kapel en herdenkingsruimte. De Pater Karel kapel, met de molengebouwen en bijhorende karakteristieke woonhuizen vormen een uniek historisch monument dat door de huidige eigenaren in uitstekende staat wordt gehouden.


Eigenaresse Jeannette Welters koestert met veel gevoel voor historie het molengebouw en heeft met respect voor de oude molenfragmenten in een van molens het vakantieappartement ‘De Meule’ ingericht. Het resultaat is heel bijzonder. Je kunt hier de molenhistorie nog zien, ja zelfs aanraken. De rustieke stijlvolle inrichting maakt een verblijf in dit appartement tot een heel bijzondere belevenis.

Informatie

Mob. 06-23 25 99 39

E-mail: vakantiehuisdemeule@gmail.com

Het adres

P.C. Houbenstraat 14, 6151 ET Munstergeleen

 

Privacy verklaring

Wat anderen vinden

Fam. Theelen
Het mooiste en het liefste vakantiehuis
Kijkt u toch eens goed om u heen. Echt goed kijken hoor. Alle details, zo mooi, zo compleet. Het mooiste, het liefste en het meest gastvrije vakantiehuisje van Nederland. Dank je wel Jeannette
maandag 22 augustus 2016

Volg ons